Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Проф. Иван Костов, директор на Майчин дом- София разясни

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Проф. Иван Костов, директор на Майчин дом- София разясни
Коментари Харесай

Директорът на Майчин дом - София: Бременни и зачеващи да не се ваксинират

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Проф. Иван Костов, шеф на " Майчин дом " - София обясни пред водещия Антон Хекимян по БТВ дали има бейби взрив по време на пандемия у нас или тъкмо противоположното: 

" Заради Ковид-19 бейби взрив нямаше. През 2020 година ще имаме по-малко бебета от 2019 година и посоката се резервира надолу като през последните 30 години - с дребни пикове.

2016 - та бяха 64 хил новородени, 2017-та - 62 000, след това 61 000 и под 60 000 последната година на фона на един относително висок % смъртност, което значи, че понижава популацията в България. Като цяло това е печален развой, само че аз съм оптимист, българите няма да изчезнат като нация, само че би трябвало да създадем нещо. Това не се случи внезапно, а последните десетилетия. Политиците могат да въздействат най-сериозно на тези процеси.

Краят на епидемията се вижда с навлизането на имунизациите. Но новите ваксини не се тестват върху бременни или върху дами, които възнамеряват да забременеят идващите 3 месеца. За това се предлага точно тази категория дами да не се имунизират. ", посъветва лекарят. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР